HAUG - Meer als 50 jaar ionisatie ervaring! –

 

HAUG GmbH & Co. KG is opgericht in 1957 en inmiddels ontwikkeld tot een van ’s werelds grootste en meest succesvolle producenten op het gebied van ionisatietechniek. In totaal zijn een kleine 100 werknemers dagelijks aan het werk om elektrostatische lading voor u te laten werken.

Belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis zijn de verhuizing van Stuttgart-Weilimdorf naar Leinfelden-Echterdingen (ongeveer 500 kilometer van de firma Peek BV verwijderd) in 1961 gevolgd door een grote brand in 1968 in de fabriek. Na de wederopbouw werd in 1980 een nieuwe produktiesite geopend in Biel in Zwitserland en in 1993 werd de thuisbasis verder uitgebouwd in Leinfelden-Echterdingen. In 1995 is HAUG ISO 9001 gecertificeerd en in 1998 is niet in de laatste plaats de Canadese basis toegevoegd. Peek BV is in 1977 exclusieve importeur geworden van de HAUG apparatuur voor de Nederlandse markt en heeft inmiddels ruime ervaring in de mogelijkheden en toepassingen.

Verder beschikt HAUG over een intercontinentaal distributienetwerk voor haar produkten en een uitgebreide klantenservice. Tevens is het mogelijk om rechtstreeks bij de fabriek opleidingen te verkrijgen. Vraag naar de mogelijkheden bij uw distributeur in Nederland; Peek B.V.

HAUG heeft productiefaciliteiten in Duitsland, Zwitserland en Canada. HAUG Duitsland is de grootste productiesite en leverancier van Peek BV voor wat betreft de ionisatieapparatuur. Ongeveer de helft van de HAUG omzet wordt in Duitsland gerealiseerd. Daarom is in Duitsland tevens de R&D afdeling gehuisvest. De R&D afdeling is onderverdeeld in Onderzoek, Elektrische, respectievelijk Elektronische ontwikkeling en Mechanische ontwikkeling. Hier zijn natuurkundigen, ingenieurs en techniciens werkzaam. Aangrenzend bevinden zich de afdelingen Produktontwikkeling en het Testlab.


Haug Leinfelden-Echterdingen


Haug Biel


Haug Mississauga Kanada